Igalo je grad u opštini Herceg Novi u Crnoj Gori. Geografski položaj i lepota netaknute prirode zaliva Boka Kotorska – čine Igalo i Herceg Novi najatraktivnijim turističkim lokacijama na Jadranskoj obali Crne Gore.

Igalo je poznato kao turističko mesto, a zahvaljujući lekovitom – morskom mulju sa Blatne plaže – centar je zdravstvenog turizma Crne Gore. Igalo je poznato i po neeksploatisanoj mineralnoj vodi nazvanoj „Igaljka“.

Još tridesetih godina prošloga veka izvršeno je ispitivanje Igalskog blata u laboratoriji poznatog francuskog lečilišta Viši („Vichy“), koje je definitivno potvrdilo njegovu izuzetnu lekovitost, ali tek nakon Drugog svetskog rata, realizovani su planovi o osnivanju lečilišta u Igalu, koje je Odlukom vlade Crne Gore konačno i osnovano, a od ranije poznato kao – Stara banja.

Letovanje u Igalu je pravi doživljaj. Igalo ima preko 260 sunčanih dana godišnje, a prosječna godišnja temperatura iznosi 15,7°C. Kupališna sezona u Igalu traje od Maja pa sve do Oktobra, čitavih 6-7 meseci.

Zaliv Boke Kotorske je jedan od mediteranskih najspektakularnijih prirodnih atrakcija. To je veliki fjord poput morske uvale koja se sastoji od niza manjih zaliva okruženih kaktusima, oleandrima i palmama. Put koji prolazi većim delom obale povezuje niz istorijskih gradova, pre svega Kotor i ostale turističke destinacije.


Leave a Comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.